Open de schooldeuren en beschrijf de werksfeer.

04 november 2020

Iris Wright

Adviseur arbeidsmarktcommunicatie & copywriter

arbeidsmarktcommunicatie


Leerkrachten en docenten hebben een bijzondere werkplek. Geen kantoor waar je de hele dag het getik hoort van een toetsenbord, maar de hele dag leerlingen of studenten om zich heen. Waar kleuters tevreden kastelen zitten te bouwen in de zandbak en pubers hun pauzes vullen met het maken van TikTok-filmpjes. Ondertussen zitten alle medewerkers van die school even te genieten van hun ‘rust’ in de docentenkamer. Toch? Think again. Ook buiten de lesuren wordt continu kennis met elkaar gedeeld, want onderwijs maak je samen. Vervolgens werp je een blik op Meesterbaan.nl en lees je in een vacature: ‘we zijn een leuk, informeel team.’ Een typische zin vol clichés. Spreek de doelgroep juist aan door te vertellen hoe het is om op die school te werken.  

Onderwijs is samenwerken

Werken in het onderwijs doe je om bij te dragen aan de ontwikkeling van een student of leerling. Waar je als professional eerder de koning(in) was van het klaslokaal, ligt de nadruk nu veel meer op samenwerken. De klassen worden groter, dus je hebt elkaar ook nodig om iedereen evenveel individuele aandacht te geven. Toch zie je hier weinig tot niets over terug in de huidige onderwijsvacatures. Een paar voorbeelden als we kijken naar de beschrijving van de werksfeer:

  • Groepsleerkracht“Je maakt deel uit van een team van gedreven professionals met een hands-on mentaliteit, waarbij er ook ruimte is voor humor en gezelligheid.”
  • Docent Nederlands“Enerverend, uitdagend en afwisselend werk waarbij geen dag hetzelfde is. Dat doe je in een enthousiast en ervaren team van betrokken mensen die permanent naar verbetering van het onderwijs streven.”
  • Universitair docent“In overeenstemming met de inhoudelijke verantwoordelijkheden en in samenwerking met collega’s, geeft u vorm aan de verdere ontwikkeling en begeleiding van studenten in de master Onderwijswetenschappen.”

 

53% van de sollicitanten vindt de vacaturetekst te vaag. Logisch als je kijkt naar de voorbeelden hierboven. Toch is het beschrijven van de werksfeer van toegevoegde waarde in een vacaturetekst. Zeker in het onderwijs, want uit Sidekick van Brandchart rollen de volgende workdrivers: 

Bij alle 3 de doelgroepen staat de manier van samenwerken tussen collega’s op de tweede plek. Met andere woorden: maak de bedrijfsomschrijving compleet in jouw vacaturetekst. We hebben 4 tips voor je op een rij gezet:

1. Gebruik concrete voorbeelden.

Samenwerken kan op allerlei verschillende manieren. Elke school is daarin anders. Door voorbeelden te benoemen wat de samenwerking zo leuk, informeel of gezellig maakt wordt jouw tekst een stuk beeldender. Bijvoorbeeld:

“Krachten bundelen om beter onderwijs te realiseren. Daar is dit 9 koppige bovenbouwteam goed in. We leren van elkaar tijdens de dagelijkse opstart en maandelijkse studiedagen. Fouten maken mag, want zo blijf je groeien binnen jouw vakgebied. En loop je vast bij een bepaalde lesmethodiek of werkt het digibord niet mee? Geen paniek, jouw collega Lieke zit slechts een klaslokaal verder.”

2. Beschrijf de school

Hoe ziet het schoolgebouw eruit? Is het modern pand gevuld met de nieuwste technieken of heeft het juist een klassieke uitstraling? Of heeft jouw school de beste kantine? Benoem de karakteristieke elementen die jouw school onderscheidt van de rest. Vergeet ook niet om te vertellen hoeveel studenten of leerlingen er op deze school zitten. Door concrete getallen te noemen geef je direct de grootte weer.

3. Laat medewerkers aan het woord

Creëer vertrouwen in jouw vacaturetekst. Sociale bewijslast is daar het perfecte middel voor. Voeg bij de werksfeer een korte quote toe van een leerkracht of docent. Het liefst van een collega waar de toekomstige medewerker veel mee gaat samenwerken.

4. Onderwijsvacatures schrijven: doe eerst je huiswerk

Doelgroepgerichte vacatureteksten schrijven betekent dat je de doelgroep moet kennen. Wat wíllen zij graag weten? Door daar juist zorgvuldig op in te spelen, verhoog je de kwaliteit van de werving. Toegegeven, vacatureteksten schrijven is een vak apart. Met de juiste voorbereiding heb jij al een stevige fundering neergezet. Open in de onderwijsvacatures dus (bijna letterlijk) de schooldeuren en vertel over de werksfeer. Hoe concreter het voorbeeld, hoe beeldender de vacaturetekst.