Trainer arbeidsmarktcommunicatie.

Het ultieme moment waarvoor jij trainer bent geworden; als deelnemers enthousiast meepennen. Of wanneer ze aan je lippen hangen. Of als er 101 vragen zijn waarop jij het antwoord mag geven. Jouw parttime werkweek als trainer bij Voor Tekst is gevuld met deze geweldige momenten. Laat jij mensen ervaren dat tekst werkt én hoe tekst werkt?

Kennis is kracht

De waarde en werking van tekst breng jij over tijdens de incompany óf open inschrijving-trainingen. Jouw trainingslocatie? Inhouse bij werkgevers zoals KPN, gemeente Amsterdam en Erasmus MC en bij intermediairs waaronder Randstad en Tempo-Team. Online trainingen geef je vanaf huis (of vanaf ons kantoor in Almere).

De meest voorkomende training is die over de toepassing van het meestgebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie: de vacaturetekst. Je neemt recruiters, intercedenten en hr-professionals mee in hoe zij goed en snel vacatureteksten kunnen schrijven zodat zij hun hun doel(groep) kunnen bereiken. Tijdens de trainingen deel je jouw kennis over onder andere:

 • de ideale opbouw van een vacaturetekst.
 • inclusief communiceren.
 • de Job Value Proposition.
 • optimale vindbaarheid zoals in Google (for Jobs).

Tijdens jouw werk als trainer bepaal je grotendeels zelf hoe, waar en wanneer je de trainingen voorbereidt zolang het maar (ruim) op tijd geregeld is. Hierbij houd je natuurlijk rekening met jouw collega’s waaronder eindredacteuren en traffic-collega’s.

Aangenaam

We maken werk van teksten voor de arbeidsmarkt. En niets anders dan dat. Voor Tekst is het enige tekstbureau dat zich 100% richt op teksten voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat maakt ons tot de specialist als het gaat om bijvoorbeeld vacatureteksten, testimonials, webteksten, hr-brieven en e-mailteksten.  

Op maandagen werken én lunchen we als team samen in onze moderne en goed bereikbare kantoorlocatie in Almere. De rest van de week kiezen we zelf waar we werken: meestal vanaf huis of we schuiven aan bij de beschikbare flexplekken in bijvoorbeeld Utrecht, Zwolle of Den Bosch. We zijn een doodnormale platte organisatie waarin iedereen erg toegankelijk én welkom is. We gaan voor kwaliteit en steken onze mening niet onder stoelen of banken. Daar staat tegenover dat we niet schromen je op een voetstuk te plaatsen als je jezelf waarmaakt.

Praktisch

Ook jij schuift natuurlijk de eerste werkdag van de week gezellig aan op kantoor in Almere. De overige dagen werk je waar je wilt óf je geeft trainingen/adviessessies op locatie door heel Nederland. Deze trainingen vinden meestal plaats op dinsdagen en donderdagen dus beschikbaarheid op die dagen is echt nodig.

Qua werktijden is er flexibiliteit over en weer waarbij je jouw agenda wel aanpast aan de te geven trainingen. Concreet betekent dit dat het geen 9-tot-5-baan is.

Onmisbaar

Schrijfervaring? Klinkt misschien raar maar da’s echt niet per se nodig. Het is vooral belangrijk dat je anderen kunt inspireren, informeren en enthousiasmeren als het gaat om de vacaturetekst. Daarom zoeken we een trainer die:

 • zeker 2 jaar ervaring op zak heeft als het gaat om het trainen van groepen met >8 deelnemers.
 • thuis is in de wereld van arbeidsmarktcommunicatie/recruitment.  
 • sowieso werkt en denkt op hbo-niveau.

Naast energieboosts

Een parttime baan voor 24 tot 32 uur per week (wat past bij jou?) waar je naast welverdiende energieboosts kan rekenen op (o.b.v. een 40-urige werkweek):

 • een brutomaandsalaris tot € 3.250,00.
 • een (kleine) leaseauto. Je betaalt geen eigen bijdrage en mag hem ook privé gebruiken.
 • een telefoon en laptop.
 • opleidingsmogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • 24 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag.
 • gratis meelunchen op maandagen.
 • een pensioenregeling waarvoor je geen eigen bijdrage hoeft te betalen.

Jouw call to action

 • solliciteer voor 18 oktober waarbij je niet alleen je cv aan info@voortekst.nl stuurt, je vertelt ons ook wat er nóg beter kan aan deze vacaturetekst.
 • het voorbereiden en geven van een korte training is onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Wil je eerst meer informatie over de functie van trainer of over de sollicitatieprocedure? Alice Zeijlemaker, bureaudirecteur en jouw direct leidinggevende, staat je graag te woord. Je bereikt haar via alice.zeijlemaker@voortekst.nl of via WhatsApp op 06 - 24 64 08 87.