Vacature tekstschrijver vacatureteksten.

Grotendeels werken waar en wanneer je wil als tekstschrijver vacatureteksten. Je kennis nog verder vergroten. En uitgroeien tot dé specialist in vacatureteksten. 3 kansen die voor jou voor het grijpen liggen bij Voor Tekst: een snelgroeiend bedrijf waarvan je samen met je collega’s zelf de toekomst mag inkleuren.

Schrijven is een vak, jouw vak

Jij geeft als tekstschrijver vacatureteksten in je teksten antwoorden op vragen die leven bij de doelgroep. Want hoe duidelijker jouw antwoorden, hoe groter de kans dat dé geschikte kandidaat reageert. Je schrijft teksten voor gemeentes, de Rijksoverheid, ProRail en commerciële organisaties zoals Jumbo, Coca-Cola en T-Mobile. Samen met je collega’s overleg je, telefonisch en via Microsoft Teams, over synoniemen, invalshoeken en vakkennis. Op termijn ga je collega-tekstschrijvers inwerken en coachen, kennis delen en tekstchecks doen waarmee je de kwaliteit en het niveau van onze teksten bewaakt. Bij elk tekstproject:  

 • verdiep je je in de inhoud, met behulp van doelgroependata.
 • interview je mensen om unieke informatie te achterhalen.
 • schrijf je een tekst, waarbij je een zorgvuldig advies uitbrengt.

Teksten schrijven waar je wil

Voor Tekst is het enige tekstbureau dat zich 100% richt op teksten voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat maakt ons tot de specialist als het gaat om bijvoorbeeld vacatureteksten, testimonials, webteksten, hr-brieven en e-mailteksten. We zijn onderdeel van Presenter en een doodnormale platte organisatie waarin iedereen erg toegankelijk én welkom is. Samen gaan we voor het beste resultaat en we hebben een stem in de doorontwikkeling van ons groeiende bedrijf. En jij straks ook. 

Bij ons is dinsdag kantoordag. Op die dag werken én lunchen we als team samen in Almere. Waar we dat doen? Vanuit het MyOffice-kantoor langs de A6. De rest van de week? Dan werken we waar we willen. Wil je graag in de ochtend sporten? Dan begin je iets later aan je werkdag. Werk je liever in het weekend? Ook dat kan. De (telefonische) intakes voor teksten én interne (online) overleggen plannen we op werkdagen. Je kan op deze dagen ook terecht op een van onze kantoren in Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Zolang jij jouw deadlines haalt én kwaliteit levert is het goed.

Jij maakt een tekst uniek

Dé specialist in het schrijven van vacatureteksten. Dat ben je of dat wil je worden. Jij legt graag de puzzel die zorgt voor een perfecte tekst. Bij elk woord dat je gebruikt denk je erover na of het aansluit bij de doelgroep. En of het leidt tot de gewenste actie van de lezer. In ons vak is dat meestal die begeerde sollicitatie. Jij vindt het heerlijk dat geen dag hetzelfde is en kan je eigen agenda beheren. Daarbij plan je zelf je afspraken in en neem je het initiatief; als je ziet dat iets anders en mogelijk beter kan wacht je niet af. En voor jou geldt: deadline = deadline. Bovendien heb je:

 • hbo-werk- en -denkniveau.
 • zeker 5 jaar ervaring als tekstschrijver, copywriter, interviewer of redacteur. 
 • aantoonbare ervaring met het schrijven van vacatureteksten.
 • een 10 voor Nederlands.

Jouw beloning is...

Een baan als tekstschrijver vacatureteksten voor ten minste 32 uur per week, waarin je je kan doorontwikkelen en doorgroeien. Daarnaast mag je op basis van een fulltime dienstverband rekenen op:

 • een brutomaandsalaris tussen € 3.075 en € 3.525.
 • 27 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag.
 • een reiskostenvergoeding.
 • opleidingsmogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • gratis meelunchen op dinsdagen.
 • een pensioenregeling waarvoor je geen eigen bijdrage hoeft te betalen.
 • een telefoon en laptop.

En nu zelf aan de slag!

Grijp je kans om dé tekstschrijver vacatureteksten te worden en solliciteer voor vrijdag 7 oktober. Stuur je cv aan info@voortekst.nl en schrijf een niet te negeren korte motivatie waarin je jouw schrijftalenten etaleert.

Wil je eerst meer informatie over de functie van tekstschrijver vacatureteksten? Mail ons via info@voortekst.nl of bel 085 - 760 42 06.

Onze sollicitatieprocedure

Een duurzame samenwerking vinden we belangrijk. Om te ontdekken of we voor elkaar gemaakt zijn kan je dit na je sollicitatie verwachten:

 • Zien we een mogelijke match op basis van je cv en motivatie? Dan (video)bellen we kort om elkaar beter te leren kennen.
 • Met een proefopdracht laat je zien dat schrijven echt jouw ding is.
 • Tijdens een (video)interview vertel jij ons alles over jouw expertise, kennis en ervaring.
 • We weten nu dat je het kan. Met een gesprek bij ons op kantoor willen we ontdekken of je bij ons past.
 • Staan alle seinen op groen? Dan is het tijd voor jouw arbeidsvoorwaardengesprek en een referentiecheck.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kan je terecht bij Ghislaine Schiedon, office manager, via info@voortekst.nl of 06 – 29 41 32 95.