Vacature Tekstschrijver.

86% van de vacatureteksten scoort een onvoldoende. Het ligt dus niet aan jou dat de gemiddelde vacaturetekst voor jeuk zorgt. Het ligt aan de teksten. Het goede nieuws? Jij kan hierin als tekstschrijver het verschil gaan maken. Door jouw talent te delen met Voor Tekst, het enige volledig gespecialiseerde tekstbureau voor teksten voor de arbeidsmarkt. Wil je samen met ons werken aan de beste vacatureteksten voor organisaties als Coca-Cola, gemeente Utrecht, ProRail en het UWV?

Wie schrijft die blijft

De vacaturetekst is het meest gebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie. Het schrijven van vacatureteksten komt dan ook het meest voor op jouw to-dolijst. Daarnaast schrijf je onder andere webteksten voor recruitmentsites en werkenbij-sites, testimonials en e-mailteksten. Tussendoor spar je met collega-tekstfanaten over synoniemen, invalshoeken en vakkennis. Bij elk tekstproject:

 • laat je zien dat tekstschrijven echt een vak is. De juiste tone of voice, zinslengte, inclusief schrijven, SEO en het beïnvloeden van het onbewuste brein: you’ve got it.
 • benut je de intake volop om unieke informatie te achterhalen.
 • zet je de doelgroep altijd voorop. Hierbij kan je terugvallen op de beschikbare doelgroependata.

Eerder pronkten we al met klantnamen als Coca-Cola, gemeente Utrecht, ProRail en het UWV. Daarnaast schrijf je ook wervende teksten voor bijvoorbeeld Post.nl, Jumbo, Rabobank en Erasmus MC.

Aangenaam

We maken werk van teksten voor de Nederlandse arbeidsmarkt. En niets anders dan dat. Voor Tekst is het enige tekstbureau dat zich daar 100% op richt. Dat maakt ons tot de specialist als het gaat om bijvoorbeeld vacatureteksten, testimonials, webteksten, hr-brieven en e-mailteksten.  

Op maandagen werken én lunchen we als team samen op onze moderne en goed bereikbare kantoorlocatie in Almere. De rest van de week kiezen we zelf waar we werken: meestal vanaf huis, of we schuiven aan bij de beschikbare flexplekken in bijvoorbeeld Utrecht, Zwolle of Den Bosch. We zijn een doodnormale platte organisatie waarin iedereen erg toegankelijk én welkom is. We gaan voor kwaliteit en steken onze mening niet onder stoelen of banken. Daar staat tegenover dat we niet schromen je op een voetstuk te plaatsen als je jezelf waarmaakt.

Jij hebt het

Zoals de founder van Voor Tekst, Nicol Tadema zegt: “Wees de schizofrene kameleon die zich voortdurend aanpast aan het type tekst, de doelgroep en de klant.” What else? Je bent een tekstschrijver die:

 • zeker 2 jaar ervaring heeft als tekstschrijver of copywriter. Het schrijven van vacatureteksten is hierbij een aantoonbaar deel (geweest) van jouw werk.
 • elke dag nog beter wil worden in het vak van tekstschrijver.
 • hbo-werk- en -denkniveau heeft.

Voor jou

Deze baan is om onze groeiende opdrachtenstroom te kunnen beantwoorden. We zijn blij met alle uren die je met ons kan samenwerken. Daarbij is ons ideale aantal 32 uur per week (en minimaal 24 uur per week). Werk je liever fulltime? Dan kan je rekenen op (o.b.v. een 40-urige werkweek):

 • een brutomaandsalaris tot € 2.800.
 • een telefoon en laptop.
 • opleidingsmogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • 24 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag.
 • gratis meelunchen op maandagen.
 • een pensioenregeling waarvoor je geen eigen bijdrage hoeft te betalen.

Qua werktijden en werkplek: ook jij schuift natuurlijk de eerste werkdag van de week gezellig aan op kantoor in Almere. De vele (telefonische) intakes voor teksten én interne (online) overleggen plannen we op werkdagen. Verder werk je waar je wilt en deels ook wanneer je wilt. Zolang jij jouw deadlines haalt én kwaliteit levert is het goed.

Jouw call to action

 • solliciteer voor 3 december, waarbij je niet alleen je cv aan info@voortekst.nl stuurt, je vertelt ons ook wat er nóg beter kan aan deze vacaturetekst.
 • het schrijven van een vacaturetekst is onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Wil je eerst meer informatie over de functie van tekstschrijver of over de sollicitatieprocedure? Alice Zeijlemaker, bureaudirecteur en jouw direct leidinggevende, staat je graag te woord. Je bereikt haar via alice.zeijlemaker@voortekst.nl of via WhatsApp op 06 - 24 64 08 87.