Vacature Junior Tekstschrijver.

86% van de vacatureteksten scoort een onvoldoende. En jij kan als junior tekstschrijver het verschil maken door met 100% van jouw teksten een dikke voldoende te scoren. Door jouw talent te delen en je te ontwikkelen tot dé tekstspecialist in arbeidsmarktteksten. Waar? Bij Voor Tekst, het enige volledig gespecialiseerde tekstbureau in teksten voor de arbeidsmarkt. Wil je samen met ons werken aan de beste vacatureteksten voor organisaties als Coca-Cola, gemeente Utrecht, ProRail, Jumbo en het UWV?

Schrijven is een vak, jouw vak

De vacaturetekst is het meestgebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie. Het schrijven van vacatureteksten komt dan ook het meest voor op jouw to-dolijst. Daarnaast schrijf je onder andere webteksten voor recruitmentsites en werkenbij-sites, testimonials en e-mailteksten. Tussendoor spar je met collega-tekstfanaten over synoniemen, invalshoeken en vakkennis. Bij elk tekstproject:

 • laat je zien dat tekstschrijven echt een vak is. De juiste tone of voice, zinslengte, inclusief schrijven, SEO en het beïnvloeden van het onbewuste brein van de lezer.
 • interview je mensen om unieke informatie te achterhalen.
 • weet je hoofd- van bijzaken te onderscheiden; je durft keuzes te maken in je teksten.
 • zet je de doelgroep altijd voorop. Hierbij kan je terugvallen op de beschikbare doelgroependata. 

Aangenaam

We maken werk van teksten voor de Nederlandse arbeidsmarkt. En niets anders dan dat. Voor Tekst is het enige tekstbureau dat zich daar 100% op richt. Dat maakt ons tot de specialist als het gaat om bijvoorbeeld vacatureteksten, testimonials, webteksten, hr-brieven en e-mailteksten.  

Op dinsdagen werken én lunchen we als team samen op onze moderne en goed bereikbare kantoorlocatie in Almere. De rest van de week kiezen we zelf waar we werken. We zijn een doodnormale platte organisatie waarin iedereen erg toegankelijk én welkom is. Samen voor het beste resultaat gaan is bij ons geen loze belofte. We krijgen en nemen de ruimte om onze talenten in de breedste zin te benutten en te ontwikkelen. 

Jij hebt het

Plezier in schrijven. Klinkt logisch toch? Jij legt graag de puzzel die zorgt voor een perfecte tekst. Bij elk woord dat je gebruikt denk je erover na of het aansluit bij de doelgroep. En of het leidt tot de gewenste actie van de lezer. In ons vak is dat meestal die begeerde sollicitatie. Daarnaast ben je verbaal sterk, want je gaat vaak mensen interviewen. Ook kan je goed anticiperen op onverwachte zaken, bijvoorbeeld wanneer dingen anders lopen dan gepland. Ervaring in arbeidsmarktteksten hoef je nog niet te hebben, we leren je in een uitgebreid traject alles wat daarbij komt kijken. Wel heb je: 

 • zeker 2 jaar ervaring als tekstschrijver of copywriter.
 • hbo-werk- en -denkniveau.

Voor jou

Een baan als junior tekstschrijver arbeidsmarktteksten voor 32 uur per week, waarin je je kan doorontwikkelen en doorgroeien. Daarnaast mag je rekenen op:

 • een brutomaandsalaris tussen € 2.625 tot € 3.075 bij een fulltime dienstverband.
 • een telefoon en laptop.
 • opleidingsmogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • 27 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag.
 • gratis meelunchen op dinsdagen.
 • een pensioenregeling waarvoor je geen eigen bijdrage hoeft te betalen.

Over jouw werktijden en werkplek: ook jij schuift natuurlijk de tweede werkdag van de week gezellig aan op kantoor in Almere. De vele (telefonische) intakes voor teksten én interne (online) overleggen plannen we op werkdagen. Verder werk je waar je wil en deels ook wanneer je wil. Zolang jij jouw deadlines haalt én kwaliteit levert is het goed.

Jouw call to action

Solliciteer voor vrijdag 7 oktober waarbij je niet alleen je cv aan info@voortekst.nl stuurt, je vertelt ons ook wat er nóg beter kan aan deze vacaturetekst.

Wil je eerst meer informatie over de functie van junior tekstschrijver arbeidsmarktteksten? Mail ons via info@voortekst.nl of bel (085) 760 42 06.47 77. 

Onze sollicitatieprocedure

Een duurzame samenwerking vinden we belangrijk. Om te ontdekken of we voor elkaar gemaakt zijn kan je dit na je sollicitatie verwachten:

 1. Zien we een mogelijke match op basis van je cv en motivatie? Dan (video)bellen we kort om elkaar beter te leren kennen.
 2. Met een proefopdracht laat je zien dat schrijven echt jouw ding is.
 3. Tijdens een (video)interview vertel jij ons alles over jouw expertise, kennis en ervaring.
 4. We weten nu dat je het kan. Met een gesprek bij ons op kantoor willen we ontdekken of je bij ons past.
 5. Staan alle seinen op groen? Dan is het tijd voor jouw arbeidsvoorwaardengesprek en een referentiecheck.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kan je terecht bij Ghislaine Schiedon, office manager, via info@voortekst.nl of 06 – 29 41 32 95.