Freelance tekstschrijver vacatureteksten.

Vacatureteksten schrijven is een vak apart. En zeker niet voor elke freelance tekstschrijver weggelegd. Relatief korte teksten, vluchtige doorlooptijden én strakke deadlines. De ene keer schrijf je een goede vacaturetekst voor een lead developer bij de gemeente Amsterdam. Een volgend moment creëer je de beste vacaturetekst voor een warehousemedewerker bij Jumbo Supermarkten. You’ve been there. Done that. Want that.

Wie schrijft die blijft

De vacaturetekst is het meest gebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie. Dit zijn dan ook de teksten die wij in veelvoud creëren. En dat doen we als het enige volledig gespecialiseerde tekstbureau voor teksten binnen de arbeidsmarkt. En er is meer. Ook schrijven wij onder andere testimonials, e-mailteksten en webteksten voor recruitment- en werkenbij-sites. En als we het hebben over ‘wij’ dan rekenen we onze 15 vaste freelance copywriters mee. Join the team en verras ons bij elke tekstopdracht door te laten zien dat:

 • jij snapt dat vacatureteksten schrijven een vak apart is. De juiste tone of voice, zinslengte, inclusief schrijven, SEO en het beïnvloeden van het onbewuste brein: you’ve got it.
 • de intake dé manier is om de klant voor je te winnen en om unieke informatie te achterhalen.
 • 3 goede sollicitaties belangrijker zijn dan 50 middelmatige reacties. Kortom: je schrijft doelgroepgericht waarbij je de beschikbare doelgroependata inzet.

Eerder pronkten we al met klantnamen als Jumbo supermarkten en de gemeente Amsterdam. Daarnaast doen we graag ook een beroep op je voor onze andere geweldige klanten waaronder Coca-Cola, gemeente Utrecht, ProRail, UWV, Post.nl, Rabobank en Erasmus MC.

Aangenaam

We maken werk van teksten voor de Nederlandse arbeidsmarkt. En niets anders dan dat. Voor Tekst is het enige tekstbureau dat zich daar 100% op richt. Dat maakt ons tot de specialist als het gaat om bijvoorbeeld vacatureteksten, testimonials, webteksten, hr-brieven en e-mailteksten.  

Ons team bestaat uit vaste medewerkers waaronder de terrific trafficmedewerkers Ghislaine en Jeannine. Zij zorgen dat jij precies weet wanneer je wie moet bellen voor een intake en wat de (vaak korte) deadline is. Senior copywriter Andrew is jouw coach, eindredacteur Marcel zet de puntjes op de i en alle andere copywriters zijn jouw sparringpartners.

Jij hebt het

Zoals de founder van Voor Tekst, Nicol Tadema zegt: “Wees de schizofrene kameleon die zich voortdurend aanpast aan het type tekst, de doelgroep en de klant.” Daarbovenop ben je een freelance tekstschrijver met:

 • zeker 2 jaar ervaring als tekstschrijver of copywriter. Het schrijven van vacatureteksten is hierbij een aantoonbaar deel (geweest) van jouw werk.
 • de flexibiliteit als die van een yogadocent als het gaat om beschikbaarheid.
 • kneitergoede schrijfskills en toch elke dag nóg beter wil worden als tekstschrijver.
 • hbo-werk- en -denkniveau.

Voor jou

 • vaste prijsafspraken die zijn gebaseerd op een uurtarief tot € 60,00.
 • begeleiding en kennisdeling om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • copywritersoverleggen die we geregeld combineren met een lekkere lunch, BBQ of inhoudelijke sessies.
 • als je wilt: een werkplek op ons kantoor in Almere.

Jouw call to action

 • reageer voor 3 december met jouw cv én tips hoe deze vacaturetekst nog beter kan.
 • het schrijven van een vacaturetekst is onderdeel van de procedure (vergoeding € 50,00).

Wil je eerst meer informatie over de freelancemogelijkheden als tekstschrijver bij Voor Tekst? Alice Zeijlemaker, bureaudirecteur staat je graag te woord. Je bereikt haar via alice.zeijlemaker@voortekst.nl of via WhatsApp op 06 - 24 64 08 87.