Trots op de kleuren van mijn hart.

21/12/2022

Timo Oving-Weusthuis

Copywriter

arbeidsmarktcommunicatie


Roze, olijfgroen, bordeaux, lichtroze en zwart: het zijn de 5 kleuren van mijn hart. Met dat hart maakte ik, Timo Oving-Weusthuis, in 2022 een aantal belangrijke keuzes. Ik gaf niet alleen het ja-woord aan mijn vrouw, ik gaf dit jaar ook het ja-woord aan Voor Tekst én aan mijn verlangen.

Zaterdag 24 september 2022. Samen met mijn vrouw Annelot stapte ik die dag letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje. Het werd precies de dag die we voor ogen hadden. Met de gezelligste mensen, de mooiste muziek, de leukste fotograaf en het lekkerste eten en drinken.

Vrijheid, ruimte en kwaliteit

Toch was het jaar 2022 voor mij meer dan het jaar van de bruiloft. Het was ook het jaar dat ik 2 belangrijke keuzes maakte in mijn werk. Zo nam ik na 2 jaar afscheid bij de politie. Als redacteur vacatureteksten. En dat was moeilijk, want ik werkte in een team met leuke en lieve collega’s. Alleen nam het plezier in mijn werk af. Ik zocht naar meer ruimte, vrijheid en kwaliteit. En dus keek ik verder en gelukkig vond ik al mijn 3 verlangens bij Voor Tekst. Bij Voor Tekst mag je als tekstschrijver zelf je agenda en werkplek inrichten. Je schrijft grotendeels waar en wanneer je wil. Vrijheid en ruimte dus.

Voor Tekst

Mijn derde verlangen was dat ik kon schrijven met kennis van zaken en op basis van doelgroependata. Kwaliteit kunnen leveren, daar was ik naar opzoek. En precies dat vond ik bij Voor Tekst. En dus ben ik al een halfjaar dolgelukkig. Helemaal omdat de collega’s hier net zo leuk en lief zijn als bij de politie. Tel daarbij op dat ik schrijf voor de leukste klanten, zoals Coca-Cola, Lidl, ProRail, Universiteit Twente en de Rijksoverheid. Voor hen schrijf ik vacatureteksten, testimonials, e-mailteksten en webteksten en dat is een fijne afwisseling.

Teksten van Timo

Mijn andere keuze afgelopen jaar? Dat was de keuze om te stoppen met mijn eigen bedrijf, Teksten van Timo. Onder die naam schreef ik interviews voor kranten en magazines. De laatste 2,5 jaar deed ik dat naast mijn fulltime baan. Als freelancer voelde mijn werk steeds meer beklemmend. Als een verplichting. Alsof ik voor altijd vastzat aan mijn opdrachtgevers. Ik deed het meer voor anderen dan dat ik er zelf gelukkig van werd. En zo besloot ik afscheid te nemen van mijn freelance werk. En dus ook van mijn grootste opdrachtgevers Tubantia en ELF Voetbal.

Blauwdrukkleuren

Hoewel ik nu dolgelukkig ben, vond ik het maken van beide keuzes behoorlijk lastig. Niet zo gek, als je kijkt naar mijn Blauwdrukkleuren. Die kleuren vertellen wat mijn diepste drijfveren en kwaliteiten zijn. Ik kwam erachter na een gesprek met Anne-Loes Huizing van Studio Pinck. Zij vertelde me dat dit mijn Blauwdrukkleuren zijn: roze, olijfgroen, bordeaux en lichtroze. De balanskleur die daarbij hoort is de kleur zwart:

• Roze, de menslievende verzorger. Met de kwaliteiten begripvol, gastvrij, onbaatzuchtig en oog voor detail.

• Olijfgroen, de vitale verbinder. Met de kwaliteiten luisteraar, bescheiden, serviceverlener en leiderschap vanuit het hart.

• Bordeaux, de klassieke levensgenieter. Met de kwaliteiten elegant, kwaliteit, oog voor schoonheid en volwassen.

• Lichtroze, de liefdevolle ondersteuner. Met de kwaliteiten vrouwelijk, zachtaardig, meelevend en onvoorwaardelijke liefde.

• Zwart, de rechtvaardige dienaar. Zwart staat voor vrijheid en ruimte. Oftewel zelf kunnen bepalen, onafhankelijkheid en continuïteit. Met de kwaliteiten snel, wilskrachtig, dynamisch, moedig en bepalend.

Trots

Als ik bovenstaande lees, vormen deze kleuren inderdaad de persoon die ik ben en die ik graag wil zijn. Door mijn onvoorwaardelijke liefde (lichtroze) vond ik het lastig om afscheid te nemen van mijn collega’s bij de politie en van mijn freelance opdrachtgevers. En door mijn bescheidenheid (olijfgroen) en onbaatzuchtigheid (roze) denk ik vaak eerst aan een ander dan aan mezelf. Gelukkig kleurt mijn hart ook bordeaux (kwaliteit) en is mijn balanskleur zwart (het verlangen naar meer vrijheid en ruimte). Die kleuren vertelden me dat ik ook eens aan mezelf moet denken. En voor mezelf moet kiezen. En dat heb ik dit jaar gedaan. 2 keer zelfs. Ik ben er trots op. Ik ben trots op mijn beide keuzes. Trots op de keuzes die ik maakte met de kleuren van mijn hart.