Online incompany training inclusieve vacatureteksten schrijven.

Het schrijven van inclusieve vacatureteksten waardoor niemand zich buitengesloten voelt, is belangrijker dan ooit. Niet (alleen) omdat de Wet toezicht gelijke kansen voor werving en selectie ophanden is. Vooral omdat iedereen gelijke kansen verdient én diversiteit binnen een organisatie concrete resultaten kan opleveren. Denk aan een betere werksfeer, een hogere medewerkerstevredenheid en het vergroten van jouw aantrekkingskracht als werkgever.

Er komt veel kijken bij inclusief schrijven

Als het gaat om inclusieve vacatureteksten kom je niet weg met alleen ‘even ergens een diversiteitstatement’ neerzetten. En inclusief schrijven gaat ook (veel) verder dan alleen schrijven voor zowel man als vrouw. Wat denk je van non-binair, leeftijd, achtergrond, seksuele geaardheid, een handicap of wel/geen achterstand tot de arbeidsmarkt? Met inclusief schrijven houd je je aan de wet en sluit je niemand buiten. Door na te denken over woordgebruik en dit aan te passen waar dat kan, neem je iedereen serieus.

Praktische training: stap voor stap de vacaturetekst doorlopen

Tijdens de incompanytraining inclusieve vacatureteksten schrijven leert jouw team van recruiters, hr-medewerkers en/of communicatiemedewerkers wat inclusief communiceren is; waarom is het zo belangrijk? Wat maakt inclusief schrijven zo moeilijk? En vooral: hóé kun je zelf inclusieve vacatureteksten schrijven? De training kent een praktische insteek: we lopen de hele vacaturetekst stap voor stap door. Van functienaam tot de call to action en aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden. Diverse eyeopeners en nieuwe inzichten gegarandeerd. Soms confronterend en vooral heel erg praktisch. Na deze training kijk je voortaan gegarandeerd met een andere blik én een diverse bril naar vacatureteksten.

In het kort

  • online training van 2,5 uur (plus een break van 15 minuten).
  • inclusief een intake vooraf om de wensen en behoeften van deze maatwerktraining goed op elkaar af te stemmen.
  • inclusief de e-learning ‘Inclusief communiceren binnen arbeidsmarktcommunicatie’ t.w.v. € 55,00 euro per persoon.

Incompany training

Daar wil ik meer over weten

Stap voor stap.

Voorbereidingsopdracht

Om te ontdekken wat de eigen verborgen voorkeuren zijn, doen de deelnemers een test waarmee ze die achterhalen. Tijdens de training inclusieve vacatureteksten schrijven bespreken we de uitkomsten.

De training

In 1 dagdeel (2,5 uur met een break van 15 minuten) ontdek je alle essentiële ins en outs van inclusief schrijven. De trainer vertelt aan de hand van praktische voorbeelden welke valkuilen er zijn en hoe je ze vermijdt.

E-learning

Verdiep je nóg verder in de materie met de e-learning ‘Inclusief communiceren’ door diversiteit- en inclusiespecialist Annelies Graafland. Hierbij is ook aandacht voor de inzet van beelden en de keuze van platformen waarop je inclusief communiceert.

1-op-1-feedback (optioneel)

Leren is vooral doen. Daarom past het team na de training de opgedane kennis toe en schrijft een inclusieve vacaturetekst. De tekst wordt gedeeld en de trainer deelt schriftelijk 1-op-1-feedback. Dit bestaat uit praktische tips en hopelijk ook veel complimenten!

Terugkomsessie (optioneel)

Is het gelukt om -in de waan van de drukke werkdag- de theorie naar de praktijk te vertalen? Tijdens de 2 uur durende online terugkomsessie worden ervaringen gedeeld. Waar nodig geeft de trainer nog meer tips en tricks, verfrist en verdiept.

Goed om te weten