Toeval bestaat niet.

02 april 2019

Thomas Gerla

arbeidsmarktcommunicatie


Als onvervalste Lelystedeling en muziekliefhebber was ik erg in mijn nopjes met mijn werkzaamheden als huismeester in Corneel, het poppodium van Lelystad. Een van de vereisten was wel dat ik bhv’er (bedrijfshulpverlener) zou worden om adequaat te kunnen handelen bij incidenten en calamiteiten. Op het nippertje was het me gelukt het online examen af te leggen, dus ik kon gelukkig nog aansluiten bij de praktijkdag van 11 oktober 2018 in De Pijler in Lelystad. Het werd een dag van stabiele zijliggingen, reanimaties, heimlichmanoeuvres, zwachteltechnieken en brandjes blussen. Spannend, intensief, leerzaam en gezellig.

We begonnen de dag met een voorstelrondje en ik besloot groots uit te pakken om kenbaar te maken met wie mijn mede-cursisten de eer hadden. Niet zomaar iemand namelijk, maar een echte BL’er (bekende Lelystedeling): stadsdichter, muzikant, huismeester en barman van Corneel... en copywriter. Goed dat ik dat laatste nog even tussen neus en lippen door vermeldde. Maaike Bouwmeester en Caroline Knobbe, respectievelijk operationeel manager en trafficmanager Voor Tekst, waren namelijk ook aanwezig om voor het felbegeerde bhv-pasje te strijden.

We wisselden gegevens uit en dezelfde maand nog kwam ik op gesprek. Na het tweede gesprek met directeur Nicol Tadema dacht ik: volgens mij is het gewoon hartstikke leuk om bij Voor Tekst te werken. Mijn intuïtie bleek te kloppen. Ik werd omarmd als volwaardig Voor Tekst-teamlid.

Mijn eerdere ervaringen als eindredacteur en journalist/recensent bij 3voor12 Flevoland komen me bij Voor Tekst goed van pas. Ik ben namelijk deels eindredacteur en deels copywriter. Ik had me als copywriter nog niet eerder beziggehouden met vacatureteksten, dus dat is wel even wennen. Ook besef ik dat ik nog een flinke weg te gaan heb voordat ik goed en wel thuis ben in de arbeidsmarktcommunicatie. Maar dat maakt mijn werk juist uitdagend en interessant. Vooral tijdens de intakegesprekken die ik met klanten voer om informatie in te winnen voor pakkende, wervende vacatureteksten.

Ik voel me helemaal op m’n plaats bij Voor Tekst. Vaak denk ik: toeval bestaat niet. Het is niet meer dan logisch dat ik op dit punt in m’n carrière hier terecht ben gekomen. Bij Voor Tekst kan ik namelijk doen waar ik goed in ben: mijn taalvaardigheid als neerlandicus in de strijd werpen.