Interne communicatie bij reorganisatie.

Een krimpende economie, klandizie die afneemt en/of de personele huishouding gaat flink op de schop. Wat de reden ook is, een reorganisatie is onvermijdelijk. Een hectische tijd voor jouw organisatie is aangebroken waarbij er vooral veel extra werk op het bordje van recruitment/hr komt te liggen. En omdat onrust en onzekerheid bij medewerkers de boventoon voeren, ligt elke vorm van communicatie onder een vergrootglas. Vanuit Voor Tekst kunnen wij helpen om de piek in de workload af te vlakken en te ontzorgen door goede interne communicatie te creëren tijdens de reorganisatie.

Interne vacatureteksten

Het ombuigen van functieprofielen naar interne vacatureteksten behoort vaak tot dat extra werk bij een reorganisatie, aangezien je als werkgever verplicht bent om vacatures eerst intern uit te zetten. En dat ombuigen van functieprofielen naar vacatureteksten is een omvangrijke klus waarvoor je niet altijd de mankracht beschikbaar hebt. Doordat we bij Voor Tekst werken met een flexibele schil, veren wij mee met de pieken en dalen van organisaties, dus ook bij een reorganisatie.

Of het nu gaat om het (her)schrijven van 1 óf 1.000 interne vacatureteksten: we verwoorden de inhoud van de functie en de vereisten glashelder. Glasheldere communicatie bij een reorganisatie omdat je het afwijzen van niet passende, boventallige kandidaten vereenvoudigt en verzacht. Vereenvoudigt doordat je kunt terugverwijzen naar de vacaturetekst en verzachten omdat juist een afwijzing bij reorganisaties hard kan aankomen. Zeker als het een afwijzing betreft na een sollicitatie op een eigen functie, terwijl die medewerker de bedrijfsreorganisatie vaak al als een pijnlijk proces ervaart.

Overige teksten

Goede interne communicatie bij een reorganisatie gaat verder dan vacatureteksten. Het is essentieel dat je iedereen op de juiste wijze informeert over de aanstaande veranderingen. Boventallige collega’s die weggaan en ook collega’s die blijven, zitten vol vragen over de reorganisatie. Wij helpen je om transparant, concreet en vooral menselijk te communiceren naar boventallige medewerkers en zittend personeel. Dus naast het ombuigen van functieprofielen naar interne vacatureteksten, ondersteunen we ook bij andere communicatie rond de reorganisaties van bedrijven. Een e-mail naar boventallige medewerkers, een informatieve tekst op intranet of een afwijzing naar kandidaten als een interne sollicitatie niet is gelukt. Onze specialisten slaan de juiste toon aan en helpen mee om de communicatie bij een reorganisatie in goede banen te leiden. Snel, betrokken, duidelijk en vooral ontzorgend voor elke recruitment-/HR-afdeling.

Brandende vragen of interesse in interne communicatieteksten bij reorganisatie?

Maak van je hart geen moordkuil en bel ons direct via 0320 - 72 29 92 of laat ons jou bellen.