Mijn werk is een ware legpuzzel.

09 september 2019

Marjolein Vos

Traffic medewerker

arbeidsmarktcommunicatie


Zo, dat is alweer een tijd geleden dat ik ervoor kon gaan zitten om een tekst voor op een website te schrijven. Wat sommigen van jullie vast en zeker niet weten, is dat ik in augustus 2017 begonnen ben bij Voor Tekst als copywriter. Van Beste vacatureteksten schrijven voor KLM tot testimonials voor Unica, het kwam allemaal voorbij op een werkdag als copywriter bij Voor Tekst. Nu, 2 jaar later, vind ik het heerlijk om volledig in de planning te duiken als trafficmedewerker.

‘The only way to do great work is to love what you do.’

Op een werkdag in de zomer van 2018 werd mij gevraagd door Nicol of ik een duo-rol wilde vervullen. Doordat ik vanuit mijn rol als copywriter al veel planning-gerelateerde zaken in goede banen had geleid, had ik mij in de kijker gespeeld. Het grappige is dat ik ook ooit op de duo-rol had gesolliciteerd, dus ja… Van mijn kant kwam hier natuurlijk geen ‘nee’ op.

Ik rolde in mijn nieuwe functie en tikte er in middagen nog op los, terwijl ik in de ochtenden in de altijd drukke mailbox van info@voortekst.nl dook. En ik kan je vertellen, geen dag als trafficmedewerker bij Voor Tekst is saai, want… geen aanvraag is hetzelfde en dat maakt mijn functie als trafficmedewerker zo uitdagend. Oeps, dat krijg je als je minder schrijft, dan komt er toch een jeukwoord zoals uitdagend voorbij. Dit komt vast omdat ik inmiddels mijn schrijfskills een beetje ‘on hold’ heb gezet en 32 uur trafficmedewerker ben.

‘Even the hardest puzzles have a solution.’

Ik neem je graag mee in het ‘waarom ik zo veel uitdaging kan vinden in deze nieuwe job’. Het meeste werk dat ik doe, komt voort uit aanvragen die in de mailbox en via de telefoon binnenkomen. Een voorbeeld is een klant die 100 vacatureteksten in een bepaald tijdsbestek door ons wil laten herschrijven. Geen probleem natuurlijk! Samen met mijn collega’s Maaike en Nicol maak ik een planning, waarna ik de agenda’s van mijn collega-copywriters en freelancers kan volbouwen met teksten. Dat is natuurlijk niet 1-2-3 gedaan, maar dat is een ware leg- en schuifpuzzel. Ondertussen druppelen er nog vragen binnen over trainingen die we geven, over vacaturetekst-templates die we ontwikkelen en een bestelling van het boek Werven met Woorden van Nicol. Vervelen doe ik dus geen moment en als er een project voorbijkomt waar ik mijn tanden in kan zetten, doe ik dat graag.

Klopt er een nieuwe klant aan? Uiteraard volgt er van mij dan natuurlijk een blij bericht, waarna in mijn hoofd al van alles begint te ratelen. Van het maken van de bevestiging tot het creëren van facturen, en van het verzenden van het klantinformatieformulier tot het inplannen van intakes met klanten… Met alleen een kort mailtje kom je er bij Voor Tekst nooit vanaf en dat hoeft ook niet. We zijn niet voor niets een tekstbureau voor arbeidsmarktcommunicatie natuurlijk!

Tussendoor maak ik ook graag even tijd voor mijn collega’s, want elkaar alleen tijdens de lunch inhoudelijk spreken vind ik een beetje weinig. Gelukkig kan dat bij Voor Tekst, want ik hoor graag de verhalen van Nienke over haar carnavalsfeestjes, de wekelijkse bak-struggles in de weekenden van Maaike en de trainingsbelevenissen van Iris. Daarnaast kan mijn werk ook niet alleen. ‘Samenwerken is elkaar versterken,’ en dat is ook zeker wat ik van mijn collega’s nodig heb, en zij van mij, om het geweldige bedrijf Voor Tekst tot een succes te maken.

De open sfeer proef je al als je ons pand aan Zaanstraat 6A binnenwandelt. En ik vermoed dat jij je bij het lezen van dit blog wel afvraagt waar ik het meest gelukkig van word… Dat word ik natuurlijk, naast mijn werk, van mijn grote vriend kantoorhond Tom, want pas als hij aanwezig is, is het team echt compleet. En als ik dan om me heen kijk op een dag waarop iedereen op kantoor is, ben ik trots. Trots dat iedereen bij Voor Tekst doet waar hij/zij goed in is, en trots dat ik al 2 jaar bij dit toffe bedrijf mag werken. Want als er een plek is op de wereld, naast thuis en bij familie en vrienden, waar ik echt mezelf kan zijn, dan is dat wel bij mijn collega’s van Voor Tekst.