Sportschoenen aan en gaan met die banaan.

30/01/2020

Iris Vermeer

Adviseur arbeidsmarktcommunicatie

arbeidsmarktcommunicatie


Hoogzwanger, thuis op de bank de dagen aftellen. Je kent het misschien wel. Nog even de laatste puntjes op de i en dan is het wachten geblazen. Je bent in ieder geval niet bezig met een eventuele volgende carrièrestap. Toen kreeg ik op een donderdagmiddag een berichtje, van (ene) Nicol Tadema. Onderscheidend, creatief en uitnodigend geschreven, zoals we van Nicol gewend zijn. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik ging op onderzoek uit en kwam op de website van Voor Tekst. Wat een gave club!

Op mijn sportschoenen – in gewone schoenen pasten die opgezwollen voeten van mij allang niet meer – stapte ik een paar dagen later het kantoor binnen. Na een 2 uur durend gesprek met Nicol waarin we ongeveer alles hebben besproken wat er mogelijk is, reed ik weer naar huis. Ken je dat gevoel van kriebels in je buik als je iets écht graag wil? Ik wel. Het was voor mij duidelijk, deze baan is mij op het lijf geschreven. Gelukkig dacht zij er net zo over want nog in díezelfde week hebben we het contract getekend en kon ik mezelf adviseur arbeidsmarktcommunicatie noemen. Nou ja, éérst nog even bevallen…

Een warm bad, bubbelen maar

Nog voor mijn eerste officiële werkdag voelde ik me al een volwaardig lid van deze club. Een reep Tony’s Chocolonely in mijn verlofweken, een bos bloemen voor mijn verjaardag en een kraamcadeautje bij de geboorte van mijn zoontje. Allemaal ontzettend lief en attent. Daar stopte het niet bij, ook de materie werd gedeeld en mailde ik met collega’s al heen en weer. Als extraatje mocht ik ook alvast de eerste classroom van Google for Jobs bijwonen. Dus je kunt je voorstellen dat mijn eerste officiële werkdag helemaal niet als de eerste voelde. Sterker nog ik kan bijna niet geloven dat ik hier nu (pás) 2 maanden zit, 2 jaar klinkt geloofwaardiger. 

Mijn creatieve brein viert feest

Nu al zoveel geleerd, gedaan en gezien. Waar moet ik beginnen? De eerste paar weken stond mijn spons-modus aan en heb ik alle informatie als het ware opgeslokt. Ben ik wegwijs gemaakt, heb ik me ingelezen en haakte ik aan bij de trainingen. En als kers op de taart 3 events bijgewoond. De laatste was het Nieuwjaarsevent van Recruiters United waar we de voorspellingen van 2020 te horen kregen en een inspirerende speech van Elke Geraerts: train je brein. Vol munitie gaat mijn creatieve geest iedere dag aan de slag. Of het nu gaat om het schrijven van een vacaturetekst of het ontwikkelen van een vacaturetemplate. Saai is het echt nooit. En om mijn werk nóg leuker te maken, geef ik hierin ook nog training.

Heel Nederland cross ik door om bij uiteenlopende organisaties training te geven in het schrijven van (onderscheidende) vacatureteksten. In deze training deel ik alle kennis, feitjes, tips & trucs. Waardoor het schrijven een stuk eenvoudiger wordt én je ook nog eens de ideale kandidaat aanspreekt. Een win-winsituatie.

Met volle kracht vooruit

Wat de toekomst brengt? Wie zal het zeggen, maar ik voorzie alleen nog maar meer gave projecten en teksten. Ik zit hier op mijn plek en ben onwijs blij met hoe alles gelopen is. Soms denk ik terug en kan ik het bijna niet geloven, want zeg nou zelf hoe groot is de kans dat je hoogzwanger wordt aangenomen?