Dit levert een vacature-intake jou op.

29 januari 2019

Nicol Tadema

Algemeen directeur

arbeidsmarktcommunicatie


Een goed begin is het halve werk. Bij het schrijven van een vacaturetekst geldt dat een goede vacature-intake het halve werk is doordat de vacature-intake zorgt voor:

  • bewustzijn / reflectie omtrent wie/wat er echt gezocht wordt

door in gesprek te gaan met de vacaturehouder – en het statische, vaak ellenlange functieprofiel los te laten – wordt helder hoe de ideale kandidaat er uitziet en wat de vacature echt inhoudt.

  • inspiratie

schrijf tijdens de vacature-intake hard mee met alles wat de vacaturehouder zegt. Vakjargon, kreten, citaten: alles kun je – soms gecensureerd – gebruiken om een authentieke en onderscheidende vacaturetekst te schrijven.

  • actualiteit

hoe vaak gebeurt het niet dat bij het ontstaan van een vacature er ergens uit een la een oud functieprofiel wordt gehaald? Tijdens een vacature-intake achterhaal je wat nú de situatie is, waar nú de uitdaging ligt en wie er wordt nú wordt gezocht?

  • wervingskracht

wat maakt deze vacature anders dan eenzelfde functie die vacant is bij een naastgelegen bedrijf? Elke vacature is anders, zoek de verschillen, benadruk de unique selling points om je vacature te verkopen aan de ideale kandidaat.

Deze vragen stel je sowieso tijdens een vacature-intake.