Roosterwijziging Google for Jobs classrooms.

13 maart 2020

Nicol Tadema

Algemeen directeur

arbeidsmarktcommunicatie


Met de aangescherpte maatregelen vanuit het RIVM hebben we besloten om beide Google for Jobs classrooms van donderdag 26 maart te verzetten. Een roosterwijziging, waar later meer details over bekend worden.

Het is jammer dat we ons ‘lokaal’ niet kunnen openen voor zo’n 400 deelnemers. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, volgen wij de maatregelingen nauwkeurig op. Vandaar dat we een roosterwijziging doorvoeren voor beide Google for Jobs classrooms. Een nieuwe datum hebben we nog niet, dus blijf onze nieuwsbrieven, social media en website goed in de gaten houden. De deelnemers die we nu moeten teleurstellen krijgen dan een exclusieve uitnodiging om zich als eerst aan te melden voor de nieuwe Google for Jobs classrooms. 

Over de Google for Jobs classrooms

De Google for Jobs-classrooms zijn speciaal voor intermediairs en werkgevers. Dit wordt de eerste classroom ná livegang van Google for Jobs. We verwachten bij de volgende classroom al enkele voorzichtige resultaten met je te kunnen delen!

In andere landen is Google for Jobs al langer actief, de resultaten die daar worden geboekt, zijn indrukwekkend. Ook in Nederland zijn de verwachtingen hoog. Je kan er dan ook maar beter klaar voor zijn. De classroom is straks een mooi startpunt: binnen 2 uur word je helemaal op de hoogte gebracht over zowel de technische als tekstuele kant van de job search engine. Tijdens de classroom Google for Jobs leer je wat het voor jou kan betekenen én dankzij alle praktische tips kan jij straks optimaal scoren met jouw vacatures.

“Eindelijk eens een interessant event waar tech en content samen kwamen en we na 2 uur naar huis gingen met goede tips en bijbehorende checklist.”

Malique Steenbrink, employer branding & online recruitment marketeer @Quoratio


"Nuttige middag, leuke vlotte presentatie, mooi om mee te maken!"

Irene Bosmans-Kuijpers, corporate recruiter Coram


"Energieke sprekers, met humor, afwisseling in de presentatie waardoor je constant alert blijft. Goede inhoud en fijne snelheid."

Lieke Keijzers, corporate recruiter bij Catharine Ziekenhuis

Het initiatief en organisatie van deze classrooms ligt in handen van tekstbureau Voor Tekst en online specialist Get.Noticed, de classroom wordt mede mogelijk gemaakt door OTYS.

Technische en tekstuele optimalisatie wordt nóg belangrijker

68% van de werkgevers in Nederland heeft hoge verwachtingen van de komst van Google for Jobs naar Nederland. En dat is begrijpelijk als je nagaat dat 73% van de zoektochten naar een nieuwe baan start via Google.

Nicol Tadema, spreker tijdens de classroom, adviseert om het schrijven van vacatureteksten echt op de kaart te zetten binnen de organisatie. “Met Google for Jobs word je nu zichtbaar afgerekend op de kwaliteit van je vacaturetekst."

Na 10 jaar in diverse rollen werkzaam geweest te zijn in de wondere wervingswereld, richtte Nicol Tadema in 2011 Voor Tekst, het tekstbureau voor arbeidsmarktcommunicatie, op. Met haar team schrijft, traint en adviseert Nicol als het gaat om teksten binnen arbeidsmarktcommunicatie. Ook is Nicol bestuurslid van Recruiters United en auteur van Werven met Woorden. Haar devies: ‘Liever 3 goede reacties dan 50 middelmatige’.

Dirk Driessen, spreker tijdens de classroom waarschuwt: “Bedrijven die hebben zitten te slapen, moeten zich voorbereiden op een flinke terugloop, en natuurlijk alsnog direct actie ondernemen.”

Na jarenlange ervaring in de online recruitment en gewerkt te hebben voor merken als Manpower, Leaseplan en KLM heeft Dirk zich aangesloten bij Get.Noticed als partner. Zijn functienaam Marketing & Sales Director geeft duidelijk weer waar hij verantwoordelijk voor is bij deze online recruitment specialist, namelijk de online marketing dienstverlening en sales.

Wil je je alvast inlezen over Google for Jobs? Speciaal voor jou hebben we alles rondom Google for Jobs verzameld op deze pagina.