Scoor hoge cijfers met jouw onderwijsvacatures.

16 november 2020

Iris Wright

Adviseur arbeidsmarktcommunicatie & copywriter

arbeidsmarktcommunicatie


Kies je voor het onderwijs, dan kies je voor de leerling of student. Of je dan werkt als groepsleerkracht, docent of onderwijsassistent in de onder- of bovenbouw maakt bijna geen verschil. Zij kiezen ervoor om met een specifieke doelgroep te werken en een verschil te maken in de samenleving. Een prachtig beroep dat verdergaat dan lesgeven. En als je vervolgens naar de huidige onderwijsvacatures kijkt, dan lees je hier maar weinig over terug. Een gemiste kans. Tijd om weer in de schoolbanken te zitten en zelf een meester (of juf) te worden in het schrijven van doelgroepgerichte vacatureteksten.

Onderwijsvacatures: het rapportcijfer

Laten we eens met een rode pen een aantal huidige vacatureteksten bekijken uit het onderwijs. We leggen de focus op de eerste regels van de vacature, hét moment om de aandacht van de lezer te grijpen. 

Bron: Caladlyceum

Bron: CPOB

Valt het je al op? Deze vacatureteksten beginnen allemaal vanuit het perspectief van de school. Daar zetten we direct een streep door. Natuurlijk zoekt de school een nieuwe collega, anders stond er ook geen vacature online. Verder was het zeer opvallend dat zo’n 7 van de 10 vacatureteksten begon met ‘ben jij’ of ‘heb jij’. Maak gelijk een goede start met jouw introductie door dit soort clichés niet te gebruiken.

Wist je dat de introductietekst ook belangrijk is voor Google for Jobs? Hier zie je namelijk alleen de eerste 5 tot 25 regels. De rest zit verstopt onder ‘read more’. De meeste onderwijsvacatures krijgen nu dus een laag rapportcijfer. Hoe je wél een gouden sticker verdient op jouw vacaturetekst? Met de volgende 3 stappen maak jij direct een eerste onvergetelijke indruk.

Stap 1: begin bij de basis

Een goed begin is het halve (huis)werk, ook bij het werven van onderwijspersoneel. Dus we beginnen bij de basis van elke vacaturetekst: de vacature-intake. Hét moment om alle informatie te verzamelen om een concreet beeld te krijgen van de droomkandidaat. Want natuurlijk geef je als groepsleerkracht of docent les binnen een bepaalde groep of klas. Ook hebben deze professionals specifiek gekozen voor dit vakgebied, vaak met de reden omdat zij willen bijdragen aan de ontwikkeling van hun leerling/student. Toch is elke functie, school, klas en team anders. Met andere woorden, elke vacature is verschillend. Door de juiste vragen te stellen, leg je de fundering voor een doelgroepgerichte vacaturetekst. En laat je dan niet het ‘lokaal’ uitsturen met clichés. Vraag naar concrete voorbeelden. Tip: gebruik onze intakecirkel als handleiding tijdens het gesprek. 

Stap 2: creëer een persona

Wil je doelgroepgericht schrijven, dan moet je natuurlijk weten wie jouw doelgroep is. Data is hierbij een betrouwbare bron. Zo laat Sidekick (van Brandchart) de volgende workdrivers zien voor een groepsleerkracht in de afbeelding hieronder. Nu je weet je de belangrijkste drijfveren van de doelgroep. Deze informatie heb je ook nodig voor stap 3.

Bron: Brandchart

Verwerk alle informatie in een persona. Zo heb je in 1 overzicht duidelijk voor wie je precies gaat schrijven. 

Stap 3: verwerk de JVP

Dan de belangrijkste stap: de Job Value Proposition (JVP). Dit doe je door antwoord te geven op de vraag: waarom kiest iemand voor deze vacature bij deze school? Een goede JVP is:

  • altijd doelgroepgericht
  • geloofwaardig
  • onderscheidend

Begin jouw vacaturetekst vervolgens door de JVP en workdrivers in de introductie te verwerken. Schrijf vervolgens de tekst in de taal van de doelgroep. Een voorbeeld voor een docent biologie. Uit de workdrivers bleek dat de doelgroep zichzelf graag verder ontwikkelt als expert. Een mooie overlap met de JVP voor een vacature van Porteum. Hier ligt de focus onder andere op het samen ontwikkelen van een nieuw onderwijssysteem. Het resultaat voor een openingszin:

Laat jouw hersencellen kraken bij het vormgeven van ons nieuwe onderwijssysteem. Jij weet de woorden bios (leven) en logos (wetenschap) als fulltime docent biologie perfect te combineren.

Werf met doelgroepgerichte vacatureteksten

Zelfs met het grote lerarentekort ga je liever voor 3 fantastische sollicitanten dan 50 middelmatige. Leerlingen en studenten verdienen het beste onderwijs. Door aandacht te besteden aan de introductie van jouw vacaturetekst maak je direct een goede eerste indruk. Zo verhoog je de kwaliteit in het werven van onderwijspersoneel. Succes!