Vacaturetekst-scan.

Het kan altijd beter dan goed, zeker als het gaat om het meest gebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie: de vacaturetekst. Een vacaturetekst-scan is een laagdrempelige manier om snel inzicht te krijgen in de kwaliteit van vacatureteksten én om met gedeelde tips aansluitend zelf (nog) betere vacatureteksten te schrijven.

De scan bestaat uit een-op-een feedback die direct beeld geeft bij de sterke en zwakkere punten van jezelf of van de hr-/recruitmentmedewerkers in jouw team. Welke aspecten kunnen beter én hoe kan dit op eenvoudige wijze worden gerealiseerd? Wat gaat al goed, zodat je de bevestiging krijgt dat je al op de goede weg zit? Onze senior copywriter/adviseur arbeidsmarktcommunicatie deelt praktische tips, tricks en complimenten. 

Stap voor stap.

Upload jouw vacaturetekst

Deel de vacaturetekst die je wil laten scannen. Geef daarbij kort en krachtig aan wat jouw vacature beter, leuker, interessanter maakt dan een soortgelijke vacature bij een andere werkgever.

Vacaturetekst-scan (schriftelijk)

Binnen enkele dagen ontvang je schriftelijk tips, tricks, suggesties en misschien wel complimenten op jouw vacaturetekst. Er wordt tijdens de scan door onze adviseur gekeken naar uiteenlopende facetten van de vacaturetekst. Denk aan de opbouw, inhoud, doelgroepgerichtheid et cetera. Met de gedeelde tips en tricks kan je nu zelf jouw vacaturetekst nog beter maken. Succes!

Vacaturetekst-scan (telefonisch) 

Liever die tips, tricks, suggesties en misschien wel complimenten via een video-call aanhoren van onze adviseur? Dat kan. Tegen een meerprijs van € 20 plannen we een Zoom-sessie van circa 30 minuten in. Tijdens de sessie wordt de tekst live doorgelopen en kun je eventuele brandende vragen direct stellen.

Goed om te weten

  • een vacaturetekst-scan kost € 75 per vacaturetekst.
  • wil je de scan telefonisch doorspreken? Dat kan! Je betaalt dan € 95.