Vacature-template.

De vacature-template is dé ultieme fundering om zelf optimale vacatureteksten op te bouwen. Een vaste indeling, duidelijke tone of voice en eigen signatuur leveren bergen tijdswinst, uniformiteit en gemak op. En het maakt het schrijven van vacatureteksten voor jouw recruiters/HR-collega’s echt veel eenvoudiger. En hoe zit het met de winst qua werving? Nu, je spreekt met de juiste template je arbeidsmarktdoelgroep(en) aan, versterkt het werkgeversmerk en optimaliseert de kwaliteit en kwantiteit van de sollicitanten. Een berg voordelen met zo’n vacature-template dus. Benieuwd hoe we dat aanpakken?

Stap voor stap.

De intake

We trappen af met een uitgebreide intake waarbij we met elkaar de wensen, het werkgeversmerk en de arbeidsmarktdoelgroep(en) vaststellen. Ook zoomen we in op 1 vacature die we herschrijven zodat deze als voorbeeld kan dienen.

De diepte in

We verdiepen ons in de aangeleverde corporate kaders, communicatiematerialen waaronder bijvoorbeeld de EVP en schrijfwijzer, arbeidsmarktconcurrentie en de arbeidsmarktdoelgroep(en).

De vacature-template

Met jouw wensen, werkgeversmerk en arbeidsmarktdoelgroep(en) als uitgangspunt, creëren we een vacature-template. Met precies de juiste tone of voice. En uiteraard met een onderbouwing + handleiding. Er zijn 2 feedbackronden inbegrepen.

De Beste vacaturetekst

Voor de creatie van de template schrijft de copywriter ook een Beste vacaturetekst (t.w.v. € 495). Dit levert meteen een concreet tekstvoorbeeld op en je kan de Beste vacaturetekst meteen inzetten in de werving. 

Templatetraining 

Zodra de vacature-template klaar is, lichten we hem tijdens een 2,5 uur durende maatwerksessie toe. Aan alle mensen die er binnen jouw organisatie actief mee aan de slag gaan. We beantwoorden vragen als: hoe is de template tot stand gekomen? Hoe pas je de template optimaal in de praktijk toe? Wat zijn do’s-and-don'ts?

1-op-1-feedback

En… na de sessie kunnen de deelnemers ieder een vacaturetekst toesturen die zij zelf schreven, volgens de template. Voor 1-op-1-feedback over wat goed gaat én wat nog beter kan.

Terugkomsessie (optioneel)

Is het gelukt om – ondanks de waan van de drukke werkdag – de theorie naar de praktijk te vertalen? Tijdens de 2,5 uur durende terugkomsessie worden ervaringen gedeeld en onze trainer geeft nog meer tips en tricks, verfrist en verdiept waar nodig.